Ιστορία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1970 από τον Ιωσηφίδη Πρόδρομο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και αρχική δραστηριότητα την κατασκευή ανταλλακτικών για την βιομηχανία τροφίμων. Μετά από 5 χρόνια και με την είσοδο των υιών του Ιωσηφίδη Πρόδρομου, Λεωνίδα & Σάββα, με την επωνυμία Υιοι Προδρόμου Ιωσηφίδη Ο.Ε. η εταιρία άρχισε να επεκτείνετε και στην κατασκευή μηχανημάτων τροφίμων όπως μεταφορικές ταινίες, αποφλοιωτές φρούτων (ξηρά αποφλοίωση), καλιμπραδόρους φρούτων, ανταλλακτικά για κοπτικές μηχανές και για κλειστικά μηχανήματα.

Η αγάπη για το αντικείμενο, η διορατικότητα και η πίστη τους στο όραμα, έφεραν την εταιρία να αναπτύσσετε συνεχώς και να καταλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στην κατασκευή μηχανημάτων και ανταλλακτικών στην ελληνική αγορά όπως ολοκληρωμένες γραμμές επεξεργασίας φρούτων, επεξεργασίας λαχανικών, επεξεργασίας ψαριού, κ.α.

Έπειτα, η εταιρία αναπτύχθηκε με την κατασκευή ενός ακόμα σύγχρονου εργοστασίου στα Γιαννιτσά Πέλλας, εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με την επωνυμία Λεωνίδας και Σάββας Ιωσηφίδη ΟΕ. Έκτοτε στηρίζοντας πιστά το πρωταρχικό όραμα της εταιρίας και δίνοντας βάση στην διαρκή ανάπτυξη του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού, στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση των εργαζομένων και στη συνεχή επένδυση σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, η εταιρεία επεκτάθηκε με συνεργασίες σε Ευρώπη και Βαλκάνια.